Sko

Sko og sandaler til gutt fra 0 – 12 år. Vi fører ulike merker og typer. Under vil du finne hjelp med størrelser, voksetillegg og informasjon om ulike barneføtter.

Viser 1–12 av 18 resultater

Viser 1–12 av 18 resultater

Hva er det beste for de minste føttene? Hvordan vet man at skoen sitter som den skal? Hvor god skal skoen sitte på foten? Hvor stort skal voksetillegget være?

Føttene er forskjellig

Akkurat som barna er det ingen føtter som er like. Et barn kan ha smal fot, bred fot, lav vrist eller høy vrist. Sko fører sjelden til problemer om du bare finner den riktige passformen.

Det er viktig å finne den riktige skoen. Barn med lav vrist eller smal fot må passe på å ha sko som ikke sitter for løst. Sitter skoen for løst kan føttene skli fremover og tærne butte i tåen. Slikt kan hemme den optimale utviklingen av foten. Har barnet bred fot eller høy vrist er det viktig at foten har god nok plass.

Voksetillegg

Når man kjøper sko til barn er det viktig at skoen ikke passer akkurat. Du skal alltid legge til 1 – 1.5 cm i voksetillegg når du kjøper sko. Små barn med de minste størrelsene klarer seg med 1 cm. Ofte kan de har problemer med å gå om skoen er for stor. Voksetillegget skal være mindre når skoen er liten. OM du skal kjøpe vintersko gjelder 1.5 – 2 cm i voksetillegg.

Det er fortsatt viktig at skoen ikke er for stor. Kjøper du for store sko vil det:

  1. forhindre at barnet løper og går naturlig.
  2. gjøre at barnet vil bruke mye krefter på å få med seg skoene.
  3. hindre barnets fot i å få nok støtte.

De første skoene

Det mange ikke tenker på er at de minste barna enda ikke har så mye ben i kroppen. Det meste av skjellettet til de minste består av mye brusk. Det samme gjelder føttene deres. Barneføttene er myke og enda består de av mye brusk. For at utviklingen skal være optimal og for å bedre dette skal du vente så lenge som mulig med de første barneskoene.

For at barnet skal lære seg å holde balansen er det viktig at de lærer seg å kjenne fast grunn. Å gripe i gulvet med tærne er en hjelp og det vil derfor alltid være best å gå i bare tær. Derfor skal vi alltid vente så lenge vi kan med å kjøpe de første skoene.