Jeans

Jeans til dame, jeans fra Pepper, Five units, Bianco, Toxic, Place du Jour, Line of Oslo og Vila. Godt og variert utvalg i passformer og farger. Skinny jeans, boyfriend og baggy jeans.

Viser 1–12 av 23 resultater

Viser 1–12 av 23 resultater

Jeansens historie

Dongeribukser eller jeans, denimbukse og olabukser. Kjært barn har mange navn. En dongeribukse er fremstil av dongeri og kalles også denim. Dette er et grovt bomullsstoff. Disse produseres i alle mulige farger. Men blått og svart er helt klart de fargene som dominerer mest.

Gjerne kommer buksene med nagler i kobber for å forsterke lommene. De har gjerne også sømmer i avstikkende farger. Denim er et slitesterkt og tykt stoff. Derfor ble dongeribuksen først laget for at det skulle brukes under kroppsarbeid, blant annet i USA fra slutten av 1800-tallet.

Siden den tid er olabuksen blitt veldige utbredt og populært som hverdagsplagg. Vi ser det daglig. Spesielt er det populært blant de unge.

Mange modeller og snitt

Jeans med høyt liv, lavt liv, smale ben, vide ben, strech, mom fit, cropped eller skinny. Det finnes så mange ulike modeller.

Ønsker du bukser som er tettsittende med god passform og strech? Da vil vi anbefale bukser fra Piro. Her får du mange fine farger, med detaljer og super passform.

Olabukser til kvinner har forskjellig snitt og passform. Antall sømmer, sleng, trange og rett bukseben. Signaturen for dongeribukser er kobberknapper som forsterkning av lommene.

Vil du ha en bukse med momfit? Da bør du sjekke ut merker som Pieces, Rut & Circle og  Co`couture.

Smale bukser eller skinny fit. Dette er den mest utbredte stilen og er noe de fleste merkene fører. Blant andre finner du slike fra merker som Five Units, Pieces, Vila, Pepper og Bianco.

Bukser med slitt look, ulike vasker, frynser, hull, mønster eller farger. Blå, gule, svarte, grå, grønne eller rød.

Stort utvalg olabukser/denimbukser i vår nettbutikk.