Sko

Sko til barn og baby. Her finner du sko og sandaler til jente fra 0 – 12 år. Her vil du finne ulike merker og typer. Bla lenger ned for hjelp med størrelser, voksetillegg og informasjon om barnefoten.

Viser 1–12 av 19 resultater

Viser 1–12 av 19 resultater

Hvordan kan du vite at skoen sitter ordentlig? Hva er best for små føtter? Hvor mye skal voksetillegget være på? Og hvor godt skal skoen sitte?

Forskjellige føtter

Ingen barn er like og slik er det også med føttene. Barn kan ha bred fot, smal fot, høy vrist og lav vrist. Finner du riktig passform for ditt barns fot er det sjelden et problem med sko.

Om barnet har høy vrist eller bred fot er det vitkig at foten får god plass. Har barnet lav vrist eller smal fot er det viktig at skoen ikke sitter for løst. Om skoen ikke sitter ordentlig på, kan foten skli og tærne butte i tuppen. Barnet kan også bruke for mye krefter på å holde skoen fast, noe som kan være negativt for utvikling av foten.

Voksetillegg

Sko skal alltid kjøpes med et voksetillegg på 1 – 1.5 cm. De aller minste barna klarer seg med 1 cm, da de kan få problemer med at skoen blir for stor. Jo mindre skoen er, dess mindre skal voksetillegget være. Vintersko skal ha et voksetillegg på 1.5 – 2 cm.

Pass likevel på at du ikke kjøper for store sko. For store sko:

  1. hindrer barnet i å gå og løpe naturlig
  2. gjør at barnet må bruke ekstra krefter på å få med seg skoene
  3. ikke støtter barnets fot ordentlig

De første skoene

I starten av livet består det meste av skjellettet kun av brusk. Slik er det med føttene også. Små barneføtter er myke. For å bedre og gjøre utviklingen optimal skal du gjerne vente så lenge som mulig med de første skoene.

Det er viktig at barnet lærer å kjenne fast grunn når de skal lære seg å holde balansen. De bruker tærne til å gripe i gulvet og bare tær vil derfor være det beste. Vent så lenge som mulig med de første skoene.