Hvordan kle barnet i overgangen?

Hvordan kle barnet i overgangen?

Det er høst og som alltid i overgangen mellom sesonger befinner vi oss i en periode med veldig skiftende vær og temperaturer. Og da er det virkelig ikke lett å skulle kle barnet «riktig» etter været. Her vil det store forskjeller i forhold til hvor i landet du bor. Noen steder er det fremdeles mildt og vått og andre steder kan det være tørt, men ganske surt. 

Votter og luer 

Det begynner å bli kjølig på morgenen og noen har kanskje allerede tatt frem hansker eller votter. Votter i fleece er flott på denne tiden og vi kan virkelig anbefale disse typene fra Name It. Finnes både i blå og lilla.

Regnvotter er også kjekt å ha, da dette ofte er en årstid som ender med en masse vått vær. Det er viktig å tenke på at hender ofte er en kilde til at barn fort blir kalde. Har de derfor noe som kan holde hendene tørre og varme, blir de heller ikke like lett kalde. Begynn med noen litt tynne varianter og bytt heller ut til tykkere varianter når været blir enda kaldere. Tynne ullvotter er også flotte å ha under regnvottene.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lue er og vil alltid forbli viktig for små barn! Det er lett å bli lurt av temperaturene på denne tiden og tenke at en lue kan vi vente litt med. Men med sur vind og luft som er kaldere enn man tror, oppstår det veldig fort sykdom på denne tiden. Det er bevist at 50% av varmetapet kommer fra hodet og det er derfor utrolig viktig å alltid ha en lue tilgjengelig. Start med en tynn lue og bytt ut med luer som er tykkere etterhvert som gradene synker. Hos oss finner du et stort utvalg luer til gutter og jenter.

Ull er gull

Vi er inne i en periode med en masse regn og ofte følger det en lavere temperatur med. Det vil derfor være en fordel å bruke gode og varme plagg innerst. Ull er rett og slett gull! Det er ikke for tidlig å tenke på ull. Ull regulerer kroppstemperatur og derfor kan det anbefales like sterkt sommer som vinter. Ull er et pustende og absorberende materiale, perfekt for overgangen. Høres komplisert ut, men det betyr rett og slett at om barnet skulle bli vått blir de ikke kalde. I nettbutikken vil du finne et stort utvalg ull fra Name It, Memini og Joha.

Om barnet ditt har veldig sensitiv hud, kan vi anbefale plagg i ull og bambus fra Joha. Disse plaggene har bambus på innsiden og vil derfor være supre for sensitive barn. Du kan lese mer om ull for atopisk eksem og sensitiv hud her!

Du kan se hele utvalget av ulltøy til jente her og gutt her. I utvalget finner du kjente merker som Name It, Joha og Memini.

1. Lilla body i ull/bambus fra Joha // 2. Lilla bukse i ull/bambus fra Joha // 3. Blå bukse i bambus/ull fra Joha // 4. Blå body i ull/bambus fra Joha

La vinterdressen vente 

Ofte ser vi at man fort kan bli fristet til å dra frem vinterdressen litt for tidlig når temperaturen synker. Du kan med fordel la denne vente litt og heller la barnet bruke vår- /høstdressen. Når temperaturen synker yttligere kan du kle på barnet en fleecedress eller ulldress. En softshelldress er flott å bruke med gode innerlag i overgangen.

1. Blå softshelljakke fra Name It // 2. Lilla softshelljakke fra Name It // 3. Blå softshelldress med skogsdyr // 4. Softshelldress i lys lilla med dyreprint fra Name It // 5. Lys blå/grønn dress i softshell med blomsterprint fra Name It // 6. Softshelldress med helikopterprint

Når det blir virkelig kaldt anbefaler vi alltid at barnet bruker ull eller eventuelt bambus innerst. Avhengig av hvor kaldt det er, kan du bruke fleece som lag nr. To og tykkere ull som lag nr.3. Blir dette for varmt for barnet, kan det være lurt å prøve seg litt frem, men med tanke på varme på kalde dager, anbefales ull fremfor fleece om du skal droppe et lag! 

Snø allerede?

Noen steder i landet er det allerede kommet snø og da anbefaler vi selvfølgelig at dere drar frem de varme klærne!

Ull anbefales alltid som det innerste laget. Ull har mange gode egenskaper. Ull transporterer fuktighet bort fra kroppen og hjelper barnet med å holde varmen. Hos oss finner du et bredt utvalgt utvalg ulltøy fra Name It, Memini og Joha. Hos oss har vi også flotte alternativer fra Joha til barn med sensitiv hud eller er allergisk mot ull. Hele utvalget kan du se her.

Pass alltid på at det varierer mellom hvert enkelt barn hvor kalde/varme de er. Enkelte barn kan trenger mer eller mindre klær. Husk at det er du som forelder som kjenner barnet ditt best!

Se alt yttertøy til jente her!
Se alt yttertøy til gutt her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *