Softshell – Hva er det egentlig?

Softshell – Hva er det egentlig?

Den siste tiden har dresser, jakker og bukser i softshell blitt veldig populære. Dette er et materiale vi selger mye av og spesielt i dresser. Dette er etter vår mening et perfekt plagg på våren og høsten. Men hvorfor skal man velge softshell ovenfor andre materialer? Og når bruker man softshell?

Hvorfor velge softshell?

Softshell er et materiale som er både praktisk, pustende og funksjonelt. Dette er et materiale som er vind- og vannavstøtende. Softshell er en felles betegnelse på yttertøy som ikke har et tettsittende membran som gjør plagg 100% vann- og vindtett. Til gjengjeld lar dette materialet huden få puste og gjør at kroppen også får god bevegelighet. Dette vil du ikke oppnå fra plagg i hardshell eller regntøy. Softshell er et materiale som passer til alle årstider og norges gråvær. Det handler rett og slett bare om hva og hvordan du kombinerer softshellen. 

Dette materiale er noe du kan bruke på barnet ditt om våren, sommeren og høsten. En softshelldress gir barnet god bevegelighet og derfor helt perfekt å leke i! Dette materialet er absorberende og pustende. Det vil si at fuktighet vil bli transportert bort fra kroppen og vil hjelpe til med å kunne holde kroppen varmere. 

Akkurat nå har vi også tilbud på softshell / teknisk dress fra det flotte merket Salto. Den finnes i to flotte farger, rosa som du finner her og blå som du finner her! Disse dressene får du nå til kampanjepris 399,-, førpris: 600,-!!

Hvilke produkter finnes i softshell? 

Hos oss finner du et godt utvalg av plagg i softshell. Vi har softshelldresser fra Name It, Salto og Wheat. Her vil du finne dresser til både baby og barn. Fra Name It vil du også finne bukser, jakker og votter i softshell. 

Lilla votter i softshell. Softshellvotter fra Name It.
Softshellvotter i lilla
Mørk blå votter i softshell. Softshellvotter fra Name It
Softshellvotter i blå

Vottene i softshell fra Name It har en vannsøyle på 8 000 mm. Disse vottene er både vanntette og vindtette. Med justerbar stropp med borrelås rundt håndleddene og glidelås på siden sitter vottene godt på en liten barnehånd og er enkle å tre på. Disse vottene har også en forsterket håndflåte i gummi. Med et tynt og mykt fòr på innsiden er dette de perfekte vottene å bruke i overgangene. Disse vottene finnes i en nydelig rosa/lilla og en flott blåfarge. Klikk på bildene for å komme til produktene direkte i nettbutikken.

Bukser, dresser og jakker

Softshellbukser fra Name It har en vannsøyle på 8000 mm og er vindtett og pustende. Disse er perfekte til barnehage og skole siden materiale er mykt og bevegelig. Disse buksene har forsterkninger på knærne, fotstropper og justerbare seler. Superfine og praktiske overtrekksbukser.

Softshelljakke fra Name It.
1. Mørk blå og rød jakke i softshell fra Name It // 2. Lilla softshelljakke med gulldetaljer fra Name It

Buksene kan enkelt kombineres med flotte jakker i softshell. Jakkene er vanntette, vindtette og pustende. Med tapede sømmer, vannsøyle på 8000 mm er dette en super overgangsjakke til barn. Jakken har også en myk og tynt fleece fòr på innsiden. 

Dressene fra Name It er laget i det tekniske materiale softshell. Dressene finnes i mange flotte design og mønstre. Dressene er vindtette, vanntette og pustende. Dressene har tapede sømmer og fotstropper. Fotstroppene gjør at sko og støvler sitter bedre på barnet og ikke vil dette av under lek. Dressene har også avtagbar hette og små reflekser. Dette gjør dressen perfekt i overgangene og kan virkelig anbefales på  høsten og våren. Til baby har vi dresser med og uten fot. Se bilder av alle de flotte modellene våre under!

Hvordan vaske softshell? 

Som alle andre plagg som brukes av barn vil også plagg i softshell trenge en vask innimellom. Vi anbefaler alltid å vaske yttertøy så lite som mulig. Prøv alltid å tørke av med en litt fuktig klut før du tyr til vaskemaskin. 

Ofte kan du vaske softshell på 40 grader i vaskemaskin. Noen ganger kan det være forskjell på ønsket vasketemperatur så sjekk ALLTID vaskeanvisningen som er festet på plagget. Noen produsenter anbefaler også at du bruker et spesielt skyllemiddel. Dette vil også stå på vaskeanvisningen. 

Etter en stund med flittig bruk av plagget og kanskje en del vask, vil vannet kunne sette seg litt «fast» i matriale og ikke prelle like lett av som det gjorde da det var nytt. Dette er felles for alt yttertøy. Derfor kan det også være lurt å impregnere plaggene ettersom de blir mye brukt. En slik impregnering vil gjøre tøyet som nytt igjen! Dette er flott om du ønsker at tøyet skal kunne gå i arv. 

HUSK: Når du kjøper plagg i softshell, bør det være plass til et tynt innerste lag med klær, samt et kraftig mellomlag. Har du plass til dette vil du kunne bruke plagget i flere typer temperaturer. 

Se hele utvalget av yttertøy til gutt her!

Se hele utvalget av yttetøy til jente her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *