Sparkebukse/overall fra Memini

Med en sparkebukse fra MeMini kan du være sikker på at barnet ditt bruker et plagg som er komfortabelt, tåler å bli brukt og samtidig har et tidløst design. Se bare på de nydelige strikkedressene fra MeMini her. De er utrolig komfortable, og du kan la barnet kose seg i de dressene hele dagen lang. Dette gjelder også alle andre plagg fra MeMini, de er like komfortable som disse dressene her. Noe av det viktigste for designer og gründer Kristine Vikse var at disse klærne skulle gå i arv. Det merker man selv også, for disse klærne tåler å bli brukt! Følg vaskeanvisningen, så har du disse plaggene i mange år fremover.

Viser det ene resultatet

Viser det ene resultatet

“Da jeg hadde små barn, fant jeg bare gutteklær med motiver fra tegneserier og superhelter. Jeg savnet tidløse og klassiske, men praktiske barneklær til mine gutter. Vi   ønsker at våre barneklær skal kunne gå i arv fra barn til barn etterhvert som de vokser ut av størrelsene, og at plaggene skal vare lenge. Inspirasjon henter jeg i egne barndomsminner, historiefortelling og naturen. Og her er det mye å ta av! “
Designer, Kristine Vikse

Memini er designet av den norske designeren Kristine Vikse. De er opptatt av etisk produksjon. Etisk produksjon betyr å sikre at produksjonen og funksjonene rundt dette ikke skader forbrukeren eller samfunnet.

Klær av høy kvalitet

En ting du kan være trygg på når du handler klær fra MeMini, er at de er av høy kvalitet. Her finner du noe som passer enhver. Kjøper du ullprodukter fra MeMini vet du at du får ull som garantert ikke klør. Den internasjonale kløgrensen for ull er 27 My (micron) og Memini plagg har en My mellom 18-21.

MeMini bruker mye organisk bomull og ull i klærne sine. Den mest brukte kvaliteten er blandingen 80% lammeull og 20% polyamid. Her er ullen blandet med polyamid for å ha lang holdbarhet og styrke ullens kvaliteter.

I ullundertøyet fra Memini er det en blanding av 50% merino ull og 50% tencel. Tencel er et miljøvennlig tekstilmaterial som kommer rett fra naturen og utvinnes av cellulose fra trær.

Et av målene til MeMini er at størstedelen av bomullen skal komme fra bæredyktige kilder og at fabrikkene de bruker skal være sunne og sikre.

MeMini jobber med å oppfylle de følgende kriterier:

  • Motarbeide bruk- og kast mentalitet, billig mote og skadelig moteforbruk.
  • Fremme bærekraftsstandarder innen motebransjen.
  • Levere design for som lar barn få være barn.
  • Bevisstgjøring og opplysende tiltak av deres produkter mot forbruker og produsenter.
  • Bruke produsenter som gir rettferdige lønninger, arbeidsforhold og gode arbeidstakerrettigheter.
  • Ingen bruk av giftig plantevernmidler
  • Bruk av miljøvennlige stoffer og komponenter i produksjon.
  • Beskytte dyrerettigheter ved bl.a. å ikke bruke pels i deres produksjoner.

Med klær fra MeMini kan du være trygg på at klærne ser bra ut, er av høy kvalitet og som også er produsert med mange gode kriterier som et grunnlag. Ta godt vare på ullklærne ved riktig vask. Følg alltid vaskeanvisningen som er på tøyet. Bruk alltid vaskemiddel som er for ull, ikke bruk tørketrommel men la plaggene ligge flatt for å tørke. Følger du dette, vil du har glede av tøyet i lang tid.